HomeBlog

Kies het juiste palletstelling draagvermogen voor uw producten

Kies het juiste palletstelling draagvermogen voor uw producten

okt 27, 2020

PALLETSTELLINGEN BESTELLEN

In onze webshop is het mogelijk om palletstellingen te bestellen in verschillende lengte en hoogte maten. Welke maat u nodig heeft hangt helemaal af van de ruimte die u beschikbaar heeft. Naast de keuze in lengte en hoogte is er ook nog een keuze in het draagvermogen van de palletstelling. Maar wat houdt dat draagvermogen nu eigenlijk precies in? 

DRAAGVERMOGEN PALLETSTELLING 

Het draagvermogen van een palletstelling zegt iets over het maximale gewicht, ook wel belasting genoemd, van de pallets die op één liggerniveau (twee horizontale liggers) geplaatst worden. Afhankelijk van de producten die u wilt opslaan kiest u een maximale belasting (gewicht) per pallet. Een voorbeeld: wanneer u op één pallet artikelen wilt plaatsen met een gewicht van maximaal 500 kilo en er kunnen 3 pallets op één liggerniveau geplaatst worden dan is het maximale gewicht per pallet 500 kilo en het maximale draagvermogen per liggerniveau 1.500 kilo (3x 500 kilo). Het draagvermogen van een palletstelling hangt dus nauw samen het gewicht van de pallet die op de stelling geplaatst wordt.   

   

 

VEILIGHEID

Het is dus van groot belang dat u weet welke artikelen u op een palletstelling wilt plaatsen en wat deze dan wegen. Wanneer u artikelen op een pallet plaatst die meer wegen dan de maximale draaglast dan kan de palletstelling instabiel worden en dat is dus niet veilig. Zo kunnen er ongelukken ontstaan. En dat is natuurlijk niet wat u wilt!  

BELASTINGSTICKER

Wanneer u een keuze heeft gemaakt in lengte, hoogte en draagvermogen dan kunt u heel eenvoudig de palletstelling online bestellen. Bij aflevering ontvangt u van ons stickers die u op de liggers kunt plaatsen. Op deze sticker staat het maximale draagvermogen vermeld. Zo blijft er ook na verloop van tijd duidelijk welk gewicht er maximaal geplaatst kan worden op de palletstelling.   

MEER INFORMATIE?

U kunt via het filter op de productpagina heel eenvoudig zelf het door u gewenste draagvermogen palletstelling, lengte en hoogte samenstellen. Wilt u toch graag meer informatie over bijvoorbeeld het beste draagvermogen in uw geval? Neem dan contact met ons op via 0172-555999. 

Tags: draagvermogen palletstelling, draagvermogen stelling, draagvermogen stelling, draagvermogen stelling

 

 

 

Delen op social mediaVragen?

Heeft u nog vragen over onze producten?

Direct contact