HomeBlog

7 tips voor het verhogen van uw opslagdichtheid met palletstellingen

7 tips voor het verhogen van uw opslagdichtheid met palletstellingen

mei 28, 2020

De toenemende vraag naar online producten is een mooie ontwikkeling voor webshops. Het zorgt echter ook voor problemen rondom uitlevertijden, als er niet voldoende voorraad kan worden opgeslagen. Naast snel kunnen leveren, zijn er nog een aantal voordelen aan het verhogen van de opslagcapaciteit, in dit artikel leest u zeven tips om uw opslagcapaciteit te vergroten en maximaal te benutten!

ONLINE AANKOPEN ZIJN POPULAIRDER DAN OOIT

Uit cijfers van het CBS blijkt dat detailhandelaren in maart hun online omzet met 28,8 procent zagen toenemen, vergeleken met een jaar eerder. De stijgende lijn die er sowieso al was in e-commerce, heeft door de lockdown nog eens een extra boost gekregen. Voor veel online verkopers goed nieuws, maar het vraagt ook om goed beheer van de voorraden. Extra capaciteit regelen kan erg eenvoudig, en brengt daarnaast nog meer voordelen met zich mee.

PALLETSTELLINGEN ALS FLEXIBELE OPLOSSING VOOR UW OPSLAGCAPACITEIT

Een palletstelling is een eenvoudig te plaatsen kwalitatieve oplossing die voldoet aan alle veiligheidsnormen. Dankzij de standaardisatie van onze palletstellingen weet u precies wat u in huis haalt, en met de snelle levering bent u altijd verzekerd van kwalitatieve palletstellingen wanneer u ze echt nodig hebt. Uitbreiden met extra stellingen doet u in een paar klikken, en u kan alles samenstellen in de handige configurator, zodat het product precies aansluit bij uw wensen.

7 TIPS VOOR DE OPTIMALE OPSLAGDICHTHEID MET PALLETSTELLINGEN

Met de volgende tips heeft u maximaal profijt van uw palletstellingen:

  1. Benut de hoogte van de ruimte door het plaatsen van de palletstellingen.
  2. Door slim om te gaan met de ligger niveaus verdubbel, verdriedubbel of verviervoudig u de oppervlakte.
  3. Maak onderscheid tussen “fast-movers” en “slow-movers” plaats goederen die u minder, of seizoensgebonden nodig hebt in de hoogte. Hiermee heeft u meer plaats voor goederen die u “hands-on” nodig hebt.
  4. Begin met een basis opstelling waar u beschikbare ruimte hebt en breidt de stelling uit naar behoefte. Door het plaatsen van de efficiënte stelling, maakt u ook meer ruimte beschikbaar (voor meer stelling !).
  5. Krijg meer overzicht en grip op uw voorraad door gebruik te maken van zones in uw magazijn zoals een opslag- en verzendzone, aankomstzone, transportzone.
  6. Maak betere afspraken over levering met uw leverancier dankzij de grotere opslagdichtheid.
  7. Bekijk of het mogelijk is om de gangpaden iets smaller te maken zodat er nog een rij palletstellingen bij geplaatst kan worden.

STEL UW OPTIMALE PALLETSTELLING SAMEN

Op deze pagina selecteert u eenvoudig de hoogte en lengte van de palletstelling. Configureer vervolgens het aantal secties en pallets dat u nodig hebt, en wij tonen u de juiste producten. Heeft u vragen? Stel ze gerust, en we helpen u graag om uw opslagdichtheid zo snel mogelijk te maximaliseren!

Delen op social mediaVragen?

Heeft u nog vragen over onze producten?

Direct contact