HomeBlog

7 tips voor het verhogen van je opslagdichtheid met palletstellingen

7 tips voor het verhogen van je opslagdichtheid met palletstellingen

May 28, 2020

De toenemende vraag naar online producten is een mooie ontwikkeling voor webshops. Het zorgt echter ook voor problemen rondom uitlevertijden, als er niet voldoende voorraad kan worden opgeslagen. Naast snel kunnen leveren, zijn er nog een aantal voordelen aan het verhogen van de opslagcapaciteit, in dit artikel lees je zeven tips om je opslagcapaciteit te vergroten en maximaal te benutten!

ONLINE AANKOPEN ZIJN POPUONLINE AANKOPEN ZIJN POPULAIRDER DAN OOIT

Uit cijfers van het CBS blijkt dat detailhandelaren in maart hun online omzet met 28,8 procent zagen toenemen, vergeleken met een jaar eerder. De stijgende lijn die er sowieso al was in e-commerce, heeft door de lockdown nog eens een extra boost gekregen. Voor veel online verkopers goed nieuws, maar het vraagt ook om goed beheer van de voorraden. Extra capaciteit regelen kan erg eenvoudig, en brengt daarnaast nog meer voordelen met zich mee.

PALLETSTELLINGEN ALS FLEXIBELE OPLOSSING VOOR JE OPSLAGCAPACITEIT

Een palletstelling is een eenvoudig te plaatsen kwalitatieve oplossing die voldoet aan alle veiligheidsnormen. Dankzij de standaardisatie van onze palletstellingen weet je precies wat je in huis haalt, en met de snelle levering ben je altijd verzekerd van kwalitatieve palletstellingen wanneer je ze echt nodig hebt. Uitbreiden met extra stellingen doe je in een paar klikken, en je kan alles samenstellen in de handige configurator, zodat het product precies aansluit bij jouw wensen.

7 TIPS VOOR DE OPTIMALE OPSLAGDICHTHEID MET PALLETSTELLINGEN

Met de volgende tips heb je maMet de volgende tips heb je maximaal profijt van je palletstellingen:

  1. Benut de hoogte van de ruimte door het plaatsen van de palletstellingen.
  2. Door slim om te gaan met de ligger niveaus verdubbel, verdriedubbel of verviervoudig je de oppervlakte.
  3. Maak onderscheid tussen “fast-movers” en “slow-movers” plaats goederen die je minder, of seizoensgebonden nodig hebt in de hoogte. Hiermee heb je meer plaats voor goederen die je “hands-on” nodig hebt.
  4. Begin met een basis opstelling waar je beschikbare ruimte hebt en breidt de stelling uit naar behoefte. Door het plaatsen van de efficiënte stelling, maak je ook meer ruimte beschikbaar (voor meer stelling !)
  5. Krijg meer overzicht en grip op je voorraad door gebruik te maken van zones in je magazijn zoals een opslag- en verzendzone, aankomstzone, transportzone
  6. Maak betere afspraken over levering met je leverancier dankzij de grotere opslagdichtheid.
  7. Bekijk of het mogelijk is om de gangpaden iets smaller te maken zodat er nog een rij palletstellingen bij geplaatst kan worden.

STEL JE OPTIMALE PALLETSTELLING SAMEN

Op deze pagina selecteer je eenvoudig de hoogte en lengte van de palletstelling. Configureer vervolgens het aantal secties en pallets dat je nodig hebt, en wij tonen je de juiste producten. Heb je vragen? Stel ze gerust, en we helpen je graag om je opslagdichtheid zo snel mogelijk te maximaliseren!

Delen op social mediaVragen?

Heb je nog vragen over onze producten?

Direct contact